top of page

Praktijkinformatie - Belangrijke info

Over Het Praatlokaal
IMG_1631.JPG
Verhindering

Bij verhindering kunt u telefonisch of per e-mail de afspraak afzeggen. Alle afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Wanneer u een behandelafspraak niet tijdig afzegt of niet nakomt, zal de behandeling bij u in rekening worden gebracht.

 

Het tarief voor een reguliere logopedische behandeling verschilt per zorgverzekeraar. De factuur kan niet bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

IMG_5373.JPG
Vergoeding

Logopedische zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Vanaf 18 jaar dient u de logopedische behandelingen zelf te betalen via het eigen risico.

 

Het Praatlokaal heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten zodat wij de behandeling rechtstreeks kunnen declareren.

 

U ontvangt geen factuur.

IMG_5343.JPG
Verwijzing

Voor logopedisch onderzoek en/of logopedische behandeling is een verwijsbrief van de huisarts, specialist, tandarts of orthodontist nodig.

 

Wanneer u twijfelt of er logopedische begeleiding nodig is kan er een observatie en onderzoek afgenomen worden waaruit een conclusie en advies volgt.

 

Indien nodig kan op basis daarvan de behandeling gestart worden.

bottom of page